Mallorca is een eiland dat bekend staat om zijn zonovergoten stranden, prachtige landschappen en rijke geschiedenis. Het eiland biedt talloze activiteiten en bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te ontdekken tijdens jouw vakantie. Hieronder volgen enkele suggesties over wat te doen tijdens jouw vakantie naar Spanje, Mallorca.

Verken de oude stad van Palma

Palma, de hoofdstad van Mallorca, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Het is de thuisbasis van de prachtige kathedraal van Palma, een middeleeuws kasteel, talloze musea en galerijen, en een bruisend nachtleven. Verken de kronkelende straatjes en pleinen van de oude stad en bewonder de indrukwekkende architectuur.

Bezoek de stranden

Mallorca heeft enkele van de mooiste stranden van Europa. Van afgelegen baaien tot levendige stranden met watersportactiviteiten, er is voor elk wat wils. Cala Mesquida, Playa de Muro en Cala Agulla zijn enkele van de beste stranden van het eiland.

Maak een fietstocht

Mallorca is een populair fietsparadijs, met talloze fietsroutes en paden die het eiland doorkruisen. Huur een fiets en verken het landschap, stop onderweg voor een picknick of een duik in de zee.

Verken de Tramuntana bergen

De Tramuntana bergen zijn een prachtig bergachtig gebied dat zich uitstrekt over het noordwesten van Mallorca. Het gebied is bekend om zijn spectaculaire landschappen en biedt tal van wandelpaden en routes voor wandelaars van alle niveaus.

Bezoek de markten

Mallorca heeft een aantal markten waar je lokale producten, ambachten en souvenirs kunt kopen. De markt in Sineu is een van de oudste en grootste markten van het eiland, terwijl de markt van Santanyí bekend staat om zijn handgemaakte producten en kunstwerken.Kortom: Mallorca is een eiland dat veel te bieden heeft aan reizigers die op zoek zijn naar een mix van geschiedenis, cultuur en ontspanning. Of je nu de oude stad van Palma wilt verkennen, de prachtige stranden wilt bezoeken, wilt fietsen, wandelen in de bergen of lokale markten wilt bezoeken; er is voor elk wat wils via de link naar Mallorca met FTI!