Autorijden is duur. Dat geldt niet alleen voor de brandstofkosten, de jaarlijkse verplichte APK en onderhoudsbeurt en wegenbelasting, maar ook als het aankomt op parkeerkosten. Is het je doel om zoveel mogelijk kosten te besparen, kan dat het raadzaam zijn je bedrijfsautoverzekering eens goed onder de loep te nemen. Is deze nog wel passend bij de huidige situatie, of zijn er betere opties te vinden? Met een bedrijfsautoverzekering afsluiten bij bijvoorbeeld Univé kan er veel winst te behalen zijn. Denk hierbij niet per se aan het betalen van zo min mogelijk per maand. Ook met een uitgebreidere autoverzekering kun je op de langere termijn mogelijk flink wat kosten uitsparen. 

Kan ik beter kiezen voor WA of een uitgebreider pakket?

De WA-bedrijfsautoverzekering staat bekend als de goedkoopste verzekering die er is. Ook Univé biedt deze aan. Wat je deze precies kost per maand, dat hangt van allerlei factoren af. Denk aan het type bedrijfsauto, de leeftijd, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Feit is dat de WA de beste keus is voor auto’s vanaf 9 jaar. Kortom, de WA is dus het meest geschikt voor de wat oudere wagens. Kies je hiervoor, dan ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Dat is ook tegelijk het enige waarvoor je verzekerd bent met een WA (dat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid). Mocht jouw auto door een ongeval ook schade hebben opgelopen, draai je dus zelf voor deze kosten op indien jij als de veroorzaker aan te wijzen bent.

Ruitschade is niet automatisch gedekt

Met zowel de WA+ als All Risk is dit een iets ander verhaal. Beide pakketten vergoeden ook schade aan de eigen auto. Let hierbij goed op het pakket van je keuze, want met de WA+ wordt niet álle schade vergoed. Binnen de WA+ valt onder andere ruitschade. Het gebeurt bijna iedereen weleens dat een opspattend steentje op de voorruit terechtkomt, met een sterretje of erger tot gevolg. Het is belangrijk om hier niet te lang mee rond te rijden, om erger te voorkomen. Met een WA+ hoef je de afspraak bij het schadeherstelbedrijf niet uit te stellen vanwege de kosten. Ruitschade valt namelijk gewoon onder de dekkingen van de WA+. 

Hiermee is schade aan eigen auto ook gedekt

Bij de WA+ hoort ook het verzekerd zijn tegen diefstal, brand, schade door natuurrampen, inbraak en joyriding. Daarmee is de WA+ aanzienlijk uitgebreider dan alleen de WA. Kies je echter voor de All Risk, dan komt daar één belangrijk extra voordeel bij. Hiermee ben je namelijk ook verzekerd tegen schade aan de eigen auto, ook wanneer het helemaal je eigen schuld is. Voor dit pakket betaal je het meest per maand, maar dan begeef je je wel zo onbezorgd mogelijk op de weg. Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje. Het kan je immers zomaar gebeuren dat je de straat nog niet uit bent, of je hebt de auto van een tegenligger geraakt die even niet oplette. Om al deze redenen kan de All Risk bestelautoverzekering ZZP Univé het overwegen waard zijn.