Ga je op een zakelijke reis dan is het verstandig om een zakelijke reisverzekering af te sluiten. Een zakelijke reisverzekering vergoed je tijdens je reis als je ziek wordt of een ongeluk krijgt. Maar hoe staat het als je vlucht is geannuleerd? Kun je terugvallen op deze reisverzekering. Wanneer een reis wordt geannuleerd is dat natuurlijk niet leuk. In sommige gevallen kan de vliegmaatschappij er weinig aandoen, bijvoorbeeld als een van de machines stuk is of vanwege weersomstandigheden. In dit soort gevallen kan een zakelijke reisverzekering je helpen.

Wordt je vlucht geannuleerd? Dan heb je twee keuzes. Je kunt je geld terugvragen of een vervangend ticket. Indien je ervoor kiest om je geld terug te vragen, dan moet een luchtvaartmaatschappij dit binnen zeven dagen aan jou terugbetalen. Wanneer een luchtvaartmaatschappij je vlucht annuleert, biedt je zakelijke reisverzekering dus een uitkomst. Het is verstandig om je zakelijke reisverzekering te laten ingaan voordat je reis wordt geboekt en niet op de dag van vertrek.

Zakelijke reisverzekering

Een zakelijke reisverzekering is niet van toepassing als je op vakantie gaat om familie of vrienden te bezoeken of als je een land bezoekt voor toeristische doeleinden. Ga je op zakenreis dan ga je voor het werk, je studie of stage. Voor een zakelijke bespreking, een seminar of beurs is een zakelijke reisverzekering noodzakelijk. Reizigers die op pad gaan met als doel een vergadering of congres bij te wonen zijn dus verzekerd. Andere werkzaamheden, zoals het uitvoeren van reparaties of gevaarlijke werkzaamheden, kunnen worden meeverzekerd tegen een toeslag. Wanneer je op zakenreis gaat heb je meestal een laptop en je mobiele telefoon bij je.

Zakelijke reisverzekeringen bieden hiervoor een uitgebreide dekking voor apparatuur. Mocht je laptop, mobiele telefoon of tablet worden gestolen, dan is dat verzekerd. De verzekering keert echter alleen uit als je de apparatuur bij je hebt gedragen of als de spullen zijn gestolen uit je kluis van het hotel. Ga je binnenkort op zakenreis, sluit dan een zakelijke reisverzekering af. Bij een annulering kun je dan erop terugvallen, maar ook als je zakelijke spullen zoals laptops of tablets zijn gestolen of zijn stukgeraakt.