Vanaf 1 oktober 2017 zul je meer moeten lopen om iemand op te halen op luchthaven Schiphol. Parkeergarage P2 zal namelijk verdwijnen. In plaats daarvan wordt een nieuwe pier en terminal gebouwd. Deze moeten rond 2023 klaar zijn. Dit is hoognodig, aangezien het aantal passagiers op vliegveld Schiphol nog steeds sterk groeit.

Verbouwingen op Schiphol

Schiphol ziet er binnenkort anders uit. Niet alleen parkeergarage P2, maar ook een gebouw van KLM Cargo zal worden gesloopt. Ook het het NS Station, Schiphol Plaza en het gedeelte voor de bussen zullen flink worden aangepakt.

Gevolgen verdwijnen parkeergarage P2

Met de sloop van parkeergarage P2 verdwijnen er maar liefst 3000 parkeerplekken. Dit heeft een aantal gevolgen. Zo zul je voortaan 2 kilometer moeten lopen om je geliefden uit te zwaaien of te verwelkomen.  Bovendien moet er voor 2018 een alternatief worden gevonden. Het staat in elk geval vast dat parkeergarage P1 zal worden uitgebreid. Daar komen enkele parkeerplekken vrij, waar je korte tijd je auto kwijt kunt.

Toch slopen

In eerste instantie zou parkeergarage P2 alleen worden opgeknapt. Luchthaven Schiphol was namelijk van plan om twee extra parkeerlagen aan te leggen. Op het laatste moment werd toch besloten om te gaan slopen. Het is niet bekend waarom dit besluit is genomen.