Tegenwoordig heb je verschillende betaalmethodes bij de meeste parkeerplekken zoals iDeal, Paypal, contant of pinnen op locatie. In principe allemaal handig. Maar hoe zal dit zijn over een jaar? Grote kans dat je dan bij alle parkeerplekken met de mobiel kunt betalen. Bij Schiphol is dit alleen al werkelijkheid vanaf 1 oktober. Erg handig natuurlijk als je even geen contant geld hebt bijvoorbeeld en gewoon even snel wilt betalen met je mobiel.

De applicatie om te betalen

Het grote voordeel is dat er zo direct gemeten kan worden hoeveel uren en minuten je exact hebt geparkeerd. Als je parkeert druk je op een knop en en wanneer je weer de parkeerplaats verlaat ook en zo wordt het bedrag automatisch van je rekening afgeschreven. Een erg fijne service van Schiphol dus binnenkort.

Nu moet je uiteraard wel geregistreerd zijn bij een ”bel parkeeraanbieder”. Maar hier zijn verschillende services voor zoals Yellowbrick, AWNB Parkeren, Sunhill en Myorder. Hieronder vindt je ook een leuk voorbeeld van hoe het in de werkelijkheid gaat met de app van ANWB Parkeren.

 

Schiphol komt hier als eerste mee, zullen hier de andere parkeeraanbieders ook mee volgen in de toekomst? Wij denken van wel. Het is een fijne extra service waar je als reiziger natuurlijk handig van gebruik kunt maken.