Het is bijna zomervakantie. Voor velen betekent dat weer een drukke tijd maar ook een tijd van ontspanning en vakantie vieren. Ga jij deze zomervakantie weg uit Nederland? Denk dan wel op tijd aan de parkeersproblematiek bij de Nederlandse luchthavens. Zeker als je vanaf Schiphol vertrekt in het hoogseizoen is het zinvol hier van te voren op in te spelen. Met name in de maanden Juli en Augustus is het een drukte van belang op Schiphol met reizigers die komen en gaan. In die periode ontvangt de luchthaven de meeste reizigers. Ter verduidelijking: in heel 2015 verwerkte Schiphol maar liefst 58 miljoen reizigers. Reden genoeg dus om je tijdig te verzekeren van een parkeerplaats als je met eigen vervoer richting Schiphol reist.

Boek op tijd een parkeerplek

Ontspannen aan je vakantie beginnen is een goed begin. En dat begint in principe al op het moment dat je de auto uitstapt en je naar de luchthaven loopt. Het op tijd reserveren van een parkeerplaats op Schiphol voorkomt een hoop onnodige stress aan het begin van een welverdiende vakantie. Bovendien, je bent niet de enigste die zijn of haar auto graag veilig wilt parkeren. De capaciteit mag dan wel voldoende zijn, zeker in het hoogseizoen is het verstandig om het zekere voor het onzekere te nemen door van te voren een parkeerplaats te reserveren.

In veel gevallen loont het de moeite om ruim voor de geplande vertrekdatum te zoeken naar aanbiedingen voor langdurig parkeren op de luchthaven Schiphol. Vaak is het zo dat hoe eerder je een parkeeplaats weet te reserveren, hoe goedkoper het is. Daarnaast verzeker je jezelf van een veilige staanplaats voor je wagen. Tevens kan je aangeven gebruik te willen maken van Valet Parking Service voor een nog beter begin van je vakantie. Kom je van ver dan is het zinvol om tevens te kijken naar overnachtingsmogelijkheden bij Schiphol. Maak in dat geval gebruik van de zogenaamde Sleep, Park en Fly opties om uitgerust aan je welverdiende vakantie te beginnen.