Kickstarter kwam in 2009 tot leven als prachtig idee om financiering voor nieuwe initiatieven te kunnen krijgen. In de ruim tien jaar dat de website bestaat hebben duizenden mensen hun ideeën tot leven zien komen en het totale bedrag wat inmiddels via Kickstarter binnen is gehaald komt dichtbij de 5 biljoen. De projecten waar mensen financiering voor vragen via Kickstarter zijn de meest uiteenlopende dingen. Wat zijn nou de meest spraakmakende, succesvolle en raarste dingen waarvoor men via deze website geld binnen heeft gehaald?

  1. De raarste campagne

Kickstarter heeft door de jaren heen vol gestaan met de raarste campagnes, maar een van de vreemste moet toch wel deze voor zeep zijn. Niet zomaar zeep, maar een zeep die naar vlees ruikt. Want wie wil ’s ochtends nou niet zichzelf inzepen en lekker de hele dag naar bacon ruiken?

  1. De meest gesteunde campagne

Ken je Exploding Kittens? Het kaartspel werd via Kickstarter gefinancierd. Nou houdt iedereen van spelletjes en katten dus het is natuurlijk een enorm goede combinatie, maar recent onderzoek van Betway wees uit dat deze campagne de meeste backers ooit had in de geschiedenis van Kickstarter! Volgens Betway werd Exploding Kittens door ruim 219.000 mensen gesteund en haalden ze gezamenlijk zo’n 8,8 miljoen dollar op.

  1. De arme student

Iedereen kent dat moment in de studententijd waarop je nog een euro over hebt en leeft op een pak crackers. Deze student grafisch ontwerp had daar een heel ander idee over. Hij had honger en wilde graag een van de beroemde kip burrito’s bij hem in de buurt. Dus startte hij een Kickstarter campagne om de benodigde acht dollar op te halen. Blijkbaar waren er veel mensen die zich herkenden in zijn probleem, hij haalde maar liefst ruim $1500 op.

  1. Het meest gefinancierde project

Het project wat het meeste geld ophaalde, het zal geen verrassing zijn dat het project meerdere miljoenen ophaalde. Dat het bedrag maar liefst meer dan twintig miljoen dollar binnen haalde is misschien wel een verrassing. De winnaar was Pebble Time, de smartwatch waarvan iedereen dacht dat het in 2015 aan de top van de markt zou komen. Het was een enorm innovatief idee wat vooral door zakenmensen op hun reizen werd gebruikt. Helaas liep het echter iets anders, het bedrijf werd overgekocht door Fitbit nadat ze miljoenen schade hadden gelopen.

INSERT INFOGRAPHIC HERE

  1. De verrassing die het haalde

De Ostrich Pillow kwam in opspraak door zijn nogal, ja, bijzondere look zullen we maar zeggen. Het kussen is ontworpen om je ogen te bedekken en nek overeind te houden zodat je gemakkelijk in het openbaar even een dutje kan doen. Toch bleek er wel vraag te zijn naar het product, het streefbedrag is namelijk wel gehaald!