Wanneer u voor zaken reist is het fijn om licht bepakt op pad te gaan. Door alleen de noodzakelijke dingen mee te nemen voorkomt u gesleep met zware bagage. Maar wat zijn nu de essentiële dingen voor uw zakenreis? In dit artikel bespreken we de tips over belangrijke zaken voor in je koffer, de regels voor je handbagage, parkeren op Schiphol , eventuele schade aan je voertuig en de beste autoverzekering.

 • Kreukvrije kleding
  Uiteraard wilt u op uw zakelijke afspraken goed voor de dag komen. Speciale ‘travel suits’, kreukvrije pakken, zijn daarom zeer geschikt voor uw zakenreis. Neemt u een pak mee? Lees hier hoe u deze het beste kunt inpakken voor uw reis. Nog een tip is om tijdens een langeafstandsvlucht comfortabele kleding te dragen en pas na aankomst op de luchthaven uw werkkleding aan te trekken. Wanneer u businessclass vliegt kunt u veelal gebruik maken van een speciale strijkservice in de arrivals lounge. Tevens bieden ook de meeste zakenhotels een was- en strijkservice aan.
 • Stop belangrijke spullen in uw handbagage
  Uw geld, laptop, tablet, mobiele telefoon en andere waardevolle items kunt u het beste in uw handbagage meenemen. Neem daarin ook zaken zoals bijvoorbeeld een USB-stick met daarop uw belangrijke presentatie mee. Daarnaast strekt het tot aanbeveling om een dergelijke presentatie of ander belangrijk document op meerdere locaties te bewaren, zoals in uw e-mail, op uw laptop en in de cloud.
 • Reisadapter
  Natuurlijk wilt u op uw zakenreis niet onaangenaam verrast worden door een lege telefoon. Zorg daarom dat u een reisadapter meebrengt. Ook kunt u een volle powerbank meenemen; hiermee kunt u uw telefoon 1 of 2 keer opladen. Voor sommige landen is het verder noodzakelijk om een speciale oplaadstekker mee te nemen.
 • Reisschema
  Waarschijnlijk heeft u uw reisschema voor uw zakenreis op uw telefoon staan. Toch is het aan te raden het ook op papier mee te nemen. Zo kunt u het ook raadplegen wanneer uw telefoon bijna leeg is en u geen oplader bij de hand hebt.
 • Envelop
  Hierin kunt u alle bonnetjes bewaren van de uitgaven die u tijdens uw zakenreis maakt. Door deze op één vaste plek te bewaren kunt u bij thuiskomst uw uitgaven eenvoudig declareren.
 • Pen en papier
  Tijdens het reizen, en dus ook tijdens uw zakenreis, komt u vaak op interessante en vernieuwende ideeën. Neem daarom pen en papier mee, zodat u uw ideeën direct kunt noteren.
 • Boeken of films
  In de drukte van alledag komt u er vaak niet aan toe dat inspirerende boek te lezen of die boeiende film te kijken. Neem ze mee op uw zakenreis, zodat u ze in de vrije momenten kunt lezen of bekijken.

Regels voor handbagage

Tegenwoordig zijn er strenge voorwaarden omtrent handbagage. Vloeistoffen en gels mogen bijvoorbeeld alleen in bepaalde hoeveelheden mee. Laat u van tevoren informeren door de Rijksoverheid of uw luchtvaartmaatschappij.

Uw auto parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol kan erg kostbaar zijn, zeker wanneer u voor langere tijd parkeert. Daarom is het aan te raden om van tevoren de goedkoopste parkeeropties voor lang parkeren op luchthaven Schiphol op te zoeken. Als u een langere reis maakt is het erg handig om per openbaar vervoer naar Schiphol te komen. De trein stopt direct onder de luchthaven en in no-time bent u in de vertrekhal.

Wanneer u toch met de auto naar Schiphol komt, kunt u als zakelijk reiziger tegen een speciaal tarief van € 30,- per dag parkeren. U kunt dan parkeren in P1 of P2, op loopafstand van de terminal. Daarnaast kunt u ook direct bij de vertrekhallen parkeren.

Autoschade

Kiest u ervoor om op de luchthaven te parkeren, haal dan alle kostbaarheden uit uw auto. Zo hebt u minder kans op auto-inbraak. Schade door inbraak, brand en hagel wordt met de WA Plus en All Risk Autoverzekering vergoedt. Enkel de All Risk Autoverzekering vergoedt parkeerschade. Om de kans op parkeerschade te verkleinen geven wij u graag 10 tips.