Het duurt niet lang meer voordat de zomervakantie weer aanbreekt in Nederland. De meeste Nederlanders gaan wel op vakantie, een groot deel hiervan vliegt vanaf Schiphol airport. Maar voor je vanaf Schiphol kunt vliegen zul je eerst nog de auto moeten parkeren rondom Schiphol airport. In dit artikel geven we je een aantal tips en aandachtspunten bij het parkeren van je auto rondom Schiphol.

De voorbereiding voor het parkeren

Een goede voorbereiding voor het parkeren is door online alvast je parkeerplek te reserveren. Je gaat toch ook niet naar het vliegveld toe zonder een vliegticket te boeken? Bij het parkeren van je auto is dit precies het zelfde. Je reserveert eerst een parkeerplek bij een geschikte garage. Gelukkig kun jij eenvoudig en snel online een reservering maken. Het grootste voordeel hieraan is dat jij voor het reserveren Schiphol parkeren vergelijken kunt. Op deze manier weet jij zeker dat je een parkeerplek hebt en ook nog eens de meest voordelige optie gekozen hebt.

Als je er zeker van bent dat je een parkeerplek hebt ben je er nog niet met de voorbereiding. Bereken hoe vroeg jij van huis moet gaan om bij de parkeerplaats te komen. Gemiddeld duurt het ook nog eens 15 minuten om van de parkeergarage naar de juiste vertrekhal gebracht te worden. Dit moet je allemaal mee rekenen in je reistijd. Je kunt beter te vroeg van huis gaan dan te laat want het vliegtuig wacht niet op je. Plan dus goed van te voren hoe laat je vertrekken wilt.

De mogelijkheden

Als je je gaat verdiepen in het parkeren rondom Schiphol kom je erachter dat er verschillende mogelijkheden zijn in verschillende prijsklasse. De twee meest gebruikte mogelijkheden zijn het reguliere parkeren bij Schiphol en Schiphol valet parking. Bij het reguliere parkeren rij jezelf naar de parkeergarage, hier parkeer je de auto. Vervolgens laat je je door de shuttle service van de parkeergarage afzetten bij de juiste vertrekhal. Als je terug komt van vakantie word je weer opgehaald bij de juiste aankomsthaal en brengt de shuttle service je terug naar de parkeergarage. Hier kun jij weer zelf de auto pakken om naar huis te gaan.

Een andere veel gebruikte mogelijkheid is de valet parking Schiphol. Dit is een uit Amerika overgewaaide service, waarmee je zelf naar de luchthaven van Amsterdam kunt rijden. Aangekomen bij de luchthaven staat er iemand van de parkeergarage op jouw te wachten om de sleutels van je auto over te nemen. Deze parkeert hem voor je en als je terug komt van je vakantie staat de auto weer klaar voor jou.