Rijden op een scooter is heerlijk, je voelt veel meer vrijheid dan wanneer je opgesloten zit in de auto en stilstaat in de file. Je moet bij het rijden op een scooter uiteraard wel een scooterhelm kopen. Tenminste, wanneer jouw scooter sneller rijdt dan 25 km/u. Voor een snorscooter is een scooterhelm kopen weliswaar niet verplicht, het is toch helemaal geen verkeerd idee om een scooterhelm bij de hand te houden. Je kunt online goedkoop een scooterhelm kopen, waarom zou je het niet meteen doen? Hier zijn enkele toepassingen van een scooterhelm waar je misschien nog niet bij hebt stilgestaan.

Warme oren in de winter

Rijden op een scooter in de winter kan je doen verlangen naar klimaatcontrole in de auto, met een scooterhelm kopen kun je het grootste deel van dit ongemak wegnemen. Zelfs een eenvoudige jethelm biedt al verwarming voor je hoofd. Hoe beter de helm afgesloten is, hoe minder koude wind een kans krijgt.

Geen vliegjes happen in de zomer

In de zomer is de reden voor een scooterhelm kopen eigenlijk net omgekeerd. Zeker wanneer je langs natuurgebieden rijdt heb je vast hinder ondervonden van kleine vliegjes die in je ogen, mond en neus komen. Vervelend voor die vliegjes, ook niet leuk voor jou. Met een scooterhelm houd je lastige insecten tegen. Wanneer je een scooterhelm wilt kopen die zo open mogelijk is kun je het beste een jethelm kopen die wel een (verwijderbaar) vizier heeft. Dan houd je vliegjes in ieder geval uit je ogen.

Navigatie luisteren

Zeker op een snorscooter waarbij een helm dragen niet verplicht is kan het lastig zijn om muziek te luisteren, navigatie te horen of gesprekken te voeren met je smartphone. De wind die langs de headset en je oren suist maakt spreken en luisteren nagenoeg onmogelijk. Met een helm kun je wel alles horen. Wanneer je bijvoorbeeld bestellingen moet bezorgen is het ideaal om turn-by-turn audio navigatie te gebruiken. Dan moet je zeker een scooterhelm kopen.

De voornaamste reden om een scooterhelm te dragen is bescherming. Zonder helm op een bromscooter riskeer je een boete, je kunt koude oren en vliegjes in je ogen krijgen. Toch is de bescherming van jezelf de belangrijkste reden om een scooterhelm te kopen.