Passagiers die van Nigeria naar Nederland vliegen krijgen voor vertrek een controle voor een eventuele ebola-besmetting. De controle bestaat uit een lichaamstemperatuur meting en er worden vragen gesteld over hun verblijf in Afrika. Dit meldde een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu afgelopen vrijdag.

Er is maar een vliegmaatschappij die tussen Nederland en Nigeria vliegt, dit is KLM. Er gaat slechts een vlucht per dag naar het land en een vlucht vanaf het land terug. Op het vliegtuig is er plaats voor 243 reizigers. Er kunnen dus maar liefst 1700 mensen van Nigeria rechtstreeks naar Nederland reizen.

Deze mensen krijgen binnenkort een flyer met informatie over de dodelijke ziekte Ebola, het is onbekend wanneer dit precies gebeurd. Momenteel worden er op de luchthaven controles uitgevoerd.

Eerder deze week werd er al bekend gemaakt dat passagiers uit Nigeria op het Duitse vliegveld in Frankfurt een ebola-besmetting controle krijgen.

Natuurlijk hebben de ebola-controles geen invloed op het parkeren bij Schiphol, maar het is zeker iets om rekening mee te houden voor als je naar Nigeria gaat.

Bron: http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22945535/__Ebola-controle_naar_Schiphol__.html