SchipholLuchthaven Schiphol heeft weer een nieuwe investering gedaan. Wat natuurlijk goed nieuws is. Zo gaat het een half jaar miljard euro investeren voor een nieuwe pier en terminal. Zodat het nog meer reizigers kan doorvoeren. Het zal gaan om een pier aan de zuidkant van luchthaven Schiphol. Gezien dit wat verder van het centrale middelpunt ligt zal hier ook een extra terminal komen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het zal nog even duren voordat met de bouw gestart gaat worden. Op de planning staat dat er in 2016 gestart zal worden en pas in 2018 kan er gebruik van worden gemaakt.

Het is natuurlijk goed nieuws voor onze luchthaven. De luchthaven groeit nog steeds en daar horen ook investeren bij. Naar verwachting groeit het aantal reizigers van 52,5 miljoen naar 65 miljoen wat toch een forse stijging is. Daarnaast heeft de luchthaven als streefpunt om in de top drie ‘meest duurzame’ luchthavens te belanden. Hierom is uitbreiding noodzakelijk.

Op dit moment telt de luchthaven zeven pieren waar alle gates zijn, dat zullen er in 2018 dus acht zijn.

Wie het project gaat leiden is nog niet bekend. Op dit moment zijn er zes bedrijven die kans maken om het project te kunnen leiden. Wanneer bekend wordt wie het project krijgt is nog niet bekend.