Er wordt minstens een half miljard euro uitgetrokken door Schiphol airport voor de bouw van een nieuwe terminal en pier.

De pier wordt gebouwd aan de zuidkant van het vliegveld. De zuidkant ligt verder van het centrale havengebouw, daarom worden er ook aparte terminalfaciliteiten bij gebouwd. Volgens de planning moet de bouw in 2016 van start gaan zodat het in 2018 in gebruik kan worden genomen.

Momenteel telt het vliegveld in Amsterdam 7 pieren en een grote terminal, maar Schiphol is naar eigen zeggen uit haar jasje gegroeid waardoor er een extra pier bij moet komen. Ook wordt er in het komende decennium een groei van maar liefst 13 miljoen passagiers verwacht waar de luchthaven zich op moet voorbereiden.

Op 11 september wordt er door Schiphol een marktconsultatie georganiseerd voor de bouw van de nieuwe pier en terminal. Partners en leveranciers hebben een uitnodiging gekregen om mee te kunnen denken over de realisatie van het project. Dit project zal een hoop banen opleveren.

Bron: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3717117/2014/08/12/Schiphol-investeert-in-extra-pier-en-terminal.dhtml