Op vakantie gaan geeft een heerlijk gevoel. De koffers zijn gepakt, en je bent er helemaal klaar voor. Maar voordat het zover is moet je natuurlijk nog naar het vliegveld. Met de auto is luchthaven Schiphol prima bereikbaar. Nadeel is wel dat de parkeertarieven soms erg hoog kunnen uitvallen. Gelukkig kun je aardig wat geld besparen door vantevoren een parkeerplek te reserveren bij het grootste vliegveld van Nederland.

Bespaar op parkeren

Dagelijks parkeren honderden vakantiegangers hun auto op Schiphol. Ze maken bijvoorbeeld gebruik van de valetparking, of laten hun wagen achter op het grote parkeerterrein. De hoge parkeertarieven zijn voor sommige reizigers echter een bron van ergernis. Gelukkig hebben wij de tip waarmee je veel geld kunt besparen: vantevoren reserveren. Uit onderzoek is gebleken dat het online tarief voor lang parkeren bijna de helft is dan wat je normaal moet betalen. Het tarief voor het weekend ligt 30 procent lager, en doordeweeks ben je 40 procent voordeliger uit.

Online reserveren loont

Het loont dus zeker om online alvast een parkeerplek op Schiphol te reserveren. Bovendien ben je daarmee altijd verzekerd van een goede plek, en kun je met een gerust hart op reis. In de nabije toekomst zal het waarschijnlijk heel normaal worden om het op deze manier te regelen. Daarom bieden steeds meer luchthavens de mogelijkheid om online alvast een parkeerplek te boeken. Zo kun je op Schiphol nu al Smart Parking online reserveren.