Ieder jaar is er tijdens de zomervakantie weer een enorme drukte op het vliegveld Schiphol. Vooral de buitenlandse toeristen hebben vaak moeite met het vinden van de weg op de luchthaven naar de bussen en treinen. Daarom komt er een groot informatiescherm waarop de toeristen in enkele secondes kunnen zien waar de treinen en bussen vertrekken.

Momenteel moeten toeristen het doen met kleine informatieborden die boven de perrons staan, ook de bus is nog lastig te vinden. De topman van de NS, Timo Huges , wil dit veel duidelijker maken.

Op Schiphol komt een groot digitaal informatiescherm waarop reizigers in een oogopslag kunen zien waar treinen en bussen vertrekken. Samen met de regionale overheden en Schiphol heeft hij het plan ontwikkeld voor een groot digitaal scherm, meldt de Spits afgelopen vrijdag.

Het nieuwe scherm is vanaf september 2014 te zien in de entreehal van Schiphol. Ook de functies van de kaartautomaten worden uitgebreid om eenvoudiger een treinkaartje naar Amsterdam te kopen door middel van een speciale knop.Hierdoor zou het reizen met het openbaar vervoer al een stuk gemakkelijker zijn volgens Huges.