Je bent een bekende van het asfalt, je hebt een aantal kilometers op je naam staan waar je U tegen zegt. Toch kan zelfs een vakman als jij op de weg nog ’s flink verrast worden als het gaat om het verzekeren van de bolide waar je in rijdt. Na je jarenlange ervaring als chauffeur en een soort van automatisme op de weg zou je wel eens dit belangrijke gegeven kunnen vergeten: waar is mijn auto verzekerd en hoeveel betaal ik ervoor? Als je jezelf herkent in deze situatie, dan komt dit artikel uitkomst voor je brengen.

Op overstappen.nl is al het werk al voor je gedaan. Het is in het internettijdperk een fluitje van een cent om een degelijke vergelijking te maken tussen de verschillende computers, smartphone’s, tablets en noem maar op. Maar ook de verschillende verzekeringsmaatschappijen kunnen dus op een objectieve manier met elkaar worden vergeleken om voor jou persoonlijk de meest passende match te maken. Ga meteen je autoverzekering vergelijken. 

Je vult je gegevens in en het systeem doet de rest. Zeker als je bent iemand die niet vaak sleutelt aan z’n bekende adresjes raad ik echt aan om deze mogelijkheid te verkennen. Je zult versteld van de verschillende aanbiedingen die er op de markt worden gedaan voor de vaak precies dezelfde soorten van verzekeringen. Wees geen dief van je eigen portemonnee!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor het soort verzekering dat je zoekt. Ben je een schadeloze rijder en maak je geen brokken op de weg, dan kun je waarschijnlijk volstaan met een WA’tje, Wettelijke Aansprakelijkheid – verzekering. Echter, ben je er niet helemaal zeker van dat je superveilig rijdt, of wil je gewoon die zekerheid dat je voor alles gedekt bent wat er ook gebeurt, dan kun je inderdaad beter gebruikmaken van de zogenaamde WA + volledig Casco oftewel de Allriskverzekering. Dat laatste houdt dus in dat je volledig gedekt bent no matter what. Ook dit wordt haarfijn uitgelegd op de site, vergelijk daar je all risk autoverzekering. 

Gemakzuchtig als we zijn, kunnen we vaak niet de moeite opbrengen om dit soort dingen te doen. “voor die paar tientjes per jaar…?” luidt het motto dan. Het is dan zaak om even diep met jezelf in discussie te gaan en vooral gebruik te maken van je voorstellingsvermogen. Er gaat immers een wereld voor je open wanneer je je realiseert dat je werkelijk waar drastisch en substantieel kunt besparen op je autoverzekering door slechts een paar minuten voor je scherm zitten, wat gegevens in te tikken en een op maat gemaakt aanbod te ontvangen. De beste maatschappijen worden voor je gefilterd en helemaal volgens jouw wensen gesorteerd.

Dus, stop met twijfelen en klink op de links om het zelf te ontdekken!