Een vakantie is iets om naar uit te zien. Als je het hele jaar hard hebt gewerkt, is de vakantie een prima periode om optimaal te ontspannen. Veel mensen die een reis boeken naar het buitenland, kiezen voor het huren van een auto. Dit maakt je een stuk mobieler tijdens je vakantie en bovendien kun je dankzij de huurauto uitstekend mooie bezienswaardigheden in een bepaalde plaats bezoeken. Maak je gebruik van een huurauto tijdens je vakantie? Houd rekening met onderstaande 5 tips.

1. Vooraf online reserveren is goedkoper
Voordelig een auto huren voor je vakantie in het buitenland regel je gemakkelijk online. Dit is veelal goedkoper dan een auto huren bij een verhuurbedrijf in de buurt van jouw vakantieadres. Uiteraard is het belangrijk dat je dit doet bij een verhuurder die je kent of waarvan positieve recensies te vinden zijn op het internet. Voor het online reserveren van een huurauto kun je onder andere terecht bij Alamo. Maak gebruik van een actiecode van Alamo voor korting op de huurprijs.

2. Wat is inbegrepen in de huurprijs?
Bij het vergelijken van huurprijzen is het belangrijk te kijken wat er nu eigenlijk onder de prijs valt. Betaal je reserveringskosten, is er luchthaventoeslag van toepassing, betaal je voor het gebruik van je creditcard en hoe steekt de verzekering in elkaar? In sommige gevallen krijg je ook te maken met leeftijdseisen van de bestuurder. Jonge bestuurders moeten niet vreemd opkijken van een toeslag.

3. Klopt het huurcontract van de aanbieder?
Voordat je een huurauto meeneemt, is het belangrijk dat je het huurcontract goed doorneemt. Het dient bijvoorbeeld compleet te zijn en let erop dat je ook de kleine lettertjes ter harte neemt. Verder is het belangrijk dat je de huurauto controleert op eventuele schade bij het ophalen en wegbrengen. Maak er altijd foto’s van! Heb je rechtsbijstand meeverzekerd op je eigen autoverzekering thuis? Neem vrijblijvend contact op met je rechtsbijstandsverzekeraar voor advies waar je nog meer op let bij het huurcontract van de aanbieder.

4. Kies de juiste huurauto
Veel vakantieganger vergissen zich nogal eens in het kiezen van de juiste huurauto. Ze maken bijvoorbeeld de keuze voor een te kleine auto of ze gaan voor een budget auto. Een upgrade naar een grotere auto kost geld en een budget auto is niet fijn als je lange afstanden door de bergen aflegt. Kortom, kies voor een huurauto voorzien van een stevige motor die probleemloos alle passagiers en bagage aan kan.

5. Goedkoop parkeren op Schiphol Airport
Je hoeft niet langer een beroep te doen op ouders of vrienden als je naar de luchthaven wilt en je je auto wilt thuislaten. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor goedkoop parkeren op Schiphol. Er is altijd een geschikte parkeerplek te vinden voor je auto als jij op reis bent. Via een eenvoudige vergelijker beslis je zelf of je je auto in de buurt van de luchthaven parkeer of bijvoorbeeld een overnachting boekt in een hotel. Zo heb je in ieder geval de garantie dat je je vlucht niet mist!

Wil je zorgeloos op vakantie naar het buitenland en gebruikmaken van een huurauto? Dankzij bovengenoemde tips word je vakantie een verdiende beloning voor al het harde werken van afgelopen jaar en kun je met gerust hart de weg op.