Schiphol is één van de grootste luchthavens van de wereld. Afgelopen jaar stond de luchthaven op nummer 4 van Europese luchthaven na London Heathrow, Parijs Charles de Gaulle en de Duitse luchthaven Frankfurt.

Als we dan weer kijken naar het passagiersvervoer, dan staat Schiphol op de derde plek en vervoert airport Frankfurt het meeste. Jaarlijks worden er namelijk meer dan 51 miljoen passagiers vervoerd via Schiphol.

Zo groot luchthaven heeft natuurlijk een groot aantal vluchten en vliegtuigbewegingen. Jaarlijks namelijk meer dan 423.000. Een groot aantal natuurlijk, met dit aantal staat luchthaven Schiphol ook vierde op de ranglijst in Europa.

Parkeerplaatsen Schiphol

In totaal zijn er zo circa 38.000 parkeerplaatsen bij Schiphol, een enorm aantal natuurlijk. Alleen is al 15.000 voor de werkende mensen bij de luchthaven zelf. Zo 23.000 parkeerplekken zijn voor de reizigers die hun auto willen parkeren bij Schiphol.  De airport heeft namelijk vele parkeerplaatsen naast het vliegveld maar ook in de buurt waar mensen langer kunnen parkeren tijdens hun reis.

 

Wist jij dat er ook bijna 500 bedrijven binnen Schiphol actief zijn? Hierbij kun je denken aan de restaurants, de casino, de boeken winkels en de vele merchandise en shop, buy & fly winkels binnen het vliegveld.

En ook leuk om te weten is dat The Hague Airport in Rotterdam en Lelystad Airport ook onderdeel van Schiphol zelf.

Een ander leuk weetje is dat Schiphol de oudste luchthaven is die nog steeds op dezelfde locatie aanwezig is. Vele luchthavens zijn inmiddels veranderd van locatie voor uitbreiding, maar onze luchthaven staat nog steeds op dezelfde plek. En dat al sinds 1916 waar het eerste vliegtuig landde hier!