vertraging treinMet de trein naar Schiphol lijkt voor veel mensen een handige oplossing, maar is dit wel zo verstandig? Het afgelopen half jaar waren er namelijk de meeste treinstoringen rondom Schiphol. Vooral het traject tussen Utrecht- Schiphol is het meest gevoelig voor storingen. Deze zorgde voor 67 storingen in het afgelopen half jaar wat een totale vertraging van 155 uur opleverde. Maar ook tussen Amersfoort – Schiphol was regelmatig een storing, dit waren er exact 59 het afgelopen half jaar. Wel zorgt pro-rail er voor dat storingen sneller worden opgelost in vergelijking met het verleden.

Steeds minder mensen met het openbaar vervoer naar Schiphol

Doordat er het afgelopen half jaar zoveel storingen waren bij het spoor naar Schiphol kiezen steeds minder mensen om met het openbaar vervoer naar Schiphol te gaan. Eerder koos 38% voor de reizigers om met de trein naar Schiphol te gaan, nu zijn dit er nog maar 35%. Opmerkelijk is dat Prorail juist als doelstelling had om dit percentage omhoog te krijgen naar 40%. Ook wordt er in de dienstregeling van 2014 een flinke wijziging aangebracht, zo worden er 24 nacht treinen geschrapt en vervangen door bussen.

Wees er van verzekerd om uw vlucht te halen

Natuurlijk is het nooit leuk om vertraging te hebben, maar als u uw vlucht moet halen is het helemaal belangrijk om op tijd te komen. Daarom doet u er verstandig aan om met het eigen vervoer te komen. Momenteel zijn er zeer veel parkeeraanbieders rondom Schiphol waardoor u gemakkelijk parkeren kunt. Via deze website ziet u ook nog eens gemakkelijk de mogelijkheden voor goedkoop parkeren Schiphol.