Er zijn tegenwoordig veel lege kantoren door de slechte economie, waarbij de bijbehorende parkeerplaatsen natuurlijk niet gebruikt worden dan. Wat geld verspilling is. Maar daar is nu een nieuw idee op bedacht door het Franse/Nederlandse bedrijf genaamd Mobypark. Dit bedrijf komt in contact met vastgoedeigenaren met de vraag of zij geld willen verdienen door het verhuren van lege parkeerplaatsen. Inmiddels is Mobypark steeds populairder aan worden en in steeds meer steden actief.

Van oorsprong komt het bedrijf van Parijs, maar is het actief in steeds meer Nederlandse steden. Zo is het onder andere actief in Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en binnenkort nog enkele grote steden. Maar ook buiten de grens is het steeds populairder aan het worden. Inmiddels telt het bedrijf al 100.000 actieve gebruikers en is het in vijf landen actief en vijftien grote steden.

Het model van Mobypark is interessant. Zo verdient het bedrijf circa 35% commissie op de gerealiseerde parkeerinkomsten, de rest gaat naar de eigenaar van de parkeerplaats wat in veel gevallen de vastgoedeigenaar is. Zo hebben beide alle partijen hier baat bij. De vastgoedeigenaar verdient aan zijn parkeerplaats, Mobypark regelt de handelingen en de de persoon die wilt parkeren bespaart geld.