[vc_row][vc_column][vc_column_text]Uit het Lenterapport 2017 ‘Parkeren op het vliegveld’ is gebleken dat de parkeertarieven op vliegvelden in Nederland, België en Duitsland in een jaar tijd weinig zijn veranderd. Ook op Schiphol Airport gelden nog steeds dezelfde prijzen.Alleen op Luik Airport en Oostende Brugge Airport zijn de prijzen gestegen.

Onderzoek naar parkeerprijzen

Het onderzoek naar prijzen op luchthavens werd uitgevoerd door Vliegveldinfo.nl Voor parkeren op een vliegveld in Nederland betaal je gemiddeld 59,30 euro. Dit is meer dan in Duitsland, waar reizigers gemiddeld 47,30 euro neertellen. Interessant is dat het onderzoek significante verschillen blootlegde tussen parkeren op het vliegveld zelf en online reserveren. Het blijkt dat online een parkeerplaats regelen een stuk goedkoper is. Als je dit niet doet moet je en duur inrijtarief betalen. Ook loop je het risico dat de goedkoopste parkeermogelijkheden al zijn bezet.

Online parkeerplek reserveren is goedkoper

Op de websites van Nederlandse luchthavens, waaronder Schiphol en Eindhoven, kun je vrij eenvoudig online een parkeerplek reserveren. Dit bespaart je heel wat irritatie en geld. Bovendien willen de luchthavens zelf ook dat je op tijd een parkeerplek reserveert. Ze behouden daarmee meer overzicht. Zodoende biedt onder andere Amsterdam Airport Schiphol voor korting aan bij het online boeken van parkeerplekken. Sterker nog, wanneer je online gebruik maakt van Smart Parking Schiphol betaal je gemiddeld 48,50 euro, tegenover 82,20 wanneer je niet hebt gereserveerd. Boek dus zo vroeg mogelijk online![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]