Is het weer bijna zo ver, uw vakantie staat voor de deur en u heeft een geweldige vlucht geboekt via Schiphol? Dan komt automatisch de vraag weer op of u met het openbaar vervoer of met de auto naar Schiphol gaat? Dit is een vraag die door verschillende mensen anders wordt beantwoord. Vaak speelt de prijs en de afstand een grote rol bij deze afweging. Tegenwoordig is het vaak goedkoper of net zo duur om met de auto naar Schiphol te rijden. Ook vinden veel mensen het vaak fijner om op eigen gelegenheid te komen. Zij kunnen dan komen en gaan wanneer ze zelf willen en zijn dus niet gebonden aan vaste tijden.

Een groot voordeel van het openbaar vervoer is dat u geen last heeft van files. U hoeft niet bang te zijn dat u urenlang in een file hoeft te staan. Maar daarentegen heeft u wel vaak last van vertragingen. Het is dus altijd aan te raden om een trein of bus te vroeg te nemen en als het even kan kunt u nog altijd het beste twee treinen of bussen te vroeg nemen. Het nadeel hiervan is dat u vrij lang moet wachten op Schiphol.

Om een lang verhaal kort te maken, kunnen we hier wel de conclusie trekken dat de voorkeur van de meeste mensen toch uit gaat naar het reizen met de auto. En veel mensen kiezen er dan ook voor om gebruik te maken van eigen vervoer en dus toch gewoon de auto mee te nemen naar Schiphol.