Het lenterapport van Vliegveldinfo.nl is weer verschenen. Hier is onderzoek gedaan naar de parkeertarieven van Nederlandse vliegvelden en andere Europese vliegvelden. Het is gebleken dat de parkeertarieven bij de Nederlandse vliegvelden niet zijn gestegen de afgelopen 2,5 jaar. Waar het in België en Duitsland wel is gestegen. Nu de prijzen zijn gestegen bij onze buurlanden, is Nederland als goedkoopste eruit gekomen als je een weekend wilt parkeren. Een weekend parkeren kost gemiddeld €37,50. Dat was twee en een half jaar geleden anders, het is nu 12% goedkoper dan toen. In tegenstelling tot België betaal je voor drie dagen parkeren nu 6% meer en in Duitsland zelfs 18%.

Kun je nu zeggen dat het echt het meest goedkoop parkeren is in Nederland? Nee, helaas niet. Voor een weekend blijft Nederland het goedkoopst, kijken we naar een week: dan blijven de Duitse vliegvelden toch helaas goedkoper.

Concurrentie met de luchthavens

Nog nooit hebben de luchthavens zoveel concurrentie gehad met concurrerende parkeerbedrijven, OV en taxi aanbieders. Je ziet dat de laatste jaren erg veel parkeeraanbieders rondom Schiphol erbij zijn gekomen. Deze concurreren allemaal met lage prijzen, zoals je ook op onze website Goedkoopparkerenschiphol.eu zien. Velen zitten een flink bedrag onder het gebruike tarief van het parkeren bij Schiphol zelf. Wat veel consumenten overhaalt om hier te parkeren in plaats van bij Schiphol. Met name voor langere parkeertijden kan dit veel geld besparen. Maar ook Schiphol probeert hier op in te spelen door regelmatig met acties te komen en goedkopere Smart Parking opties aan te bieden.

Het rapport van Vliegveldinfo.nl wordt tweemaal jaarlijks uitgebracht. Wil je lenterapport 2015 bekijken? Klik dan hier.