Een onderzoek verricht door Goedkoopparkerenschiphol.eu, heeft aangetoond dat het mogelijk is om via de Airbnb, goedkoop te parkeren in de buurt van Schiphol. Van alle ondervraagde Airbnb aanbieders heeft 98% nl. te kennen gegeven dat gasten hun auto, tijdens de reis, kosteloos bij hen mogen achterlaten. Ook blijkt dat ongeveer de helft van deze aanbieders bereid is, gasten tegen betaling naar Schiphol te brengen.

Op de vraag of er parkeergelegenheid is voor gasten, die hun auto gedurende de reis willen achterlaten, gaven alle aanbieders een bevestigend antwoord. In de meeste gevallen (74%) parkeer je als gast voor of achter het huis van de verhuurder, waardoor er toezicht gehouden wordt op je auto. Hiervoor vragen de meeste aanbieders geen extra vergoeding, parkeren is dus gratis!

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de verhuurders eveneens rekening houden met transport van en naar Schiphol. Iets minder dan de helft van hen (47%) geeft namelijk aan, gasten wel naar Schiphol te kunnen brengen. De meesten vragen hier een kleine vergoeding voor, die afhankelijk van de afstand naar Schiphol varieert tussen de €5 en €25. De overige 53% die geen afhaal/breng service verleent, geeft veelal als reden op, dat er voldoende andere transportmogelijkheden naar Schiphol toe, aanwezig zijn. Dit varieert van openbaar bus, trein of tramvervoer tot een taxi of Uber.

Na het analyseren van alle resultaten, lijken deze Airbnb aanbieders wat weg te hebben van de bekende shuttle parking, maar dan wel vele malen voordeliger. Een 1 – dagsverblijf kost je nl. gemiddeld €100 en is inclusief een goede slaapplek, schoonmaak/servicekosten, transport naar Schiphol, eventueel ontbijt en gratis parkeergelegenheid gedurende je reis.