Spoorproblemen rondom Schiphol zijn er al jaren. Maar ProRail gaat er nu de hoogste prioriteit aangeven om de chaos op te lossen. Zo worden er namelijk minimaal tien extra inspecteurs ingezet en extra storingsploegen worden dichter gestationeerd. Zodat zij eerder op de plek aanwezig kunnen zijn om de storing te helpen. Dit moet een storing sneller verhelpen in de toekomst. De nieuwe topman die is aangesteld bij ProRail, namelijk Pier Eringa, welke ernaar streeft ernaar om de ellende als ware ‘op te ruimen’ bij en rondom Schiphol. Het treinverkeer ligt de laatste jaren redelijk vaak stil, afgelopen week was Schiphol ook weer onbereikbaar met de trein wat toch diverse problemen met zich meebrengt.

Zo pakken tegenwoordig mensen liever de auto omdat ze bang zijn risico te lopen dat ze te laat komen voor hun vlucht als ze met de trein gaan, hier moet wat aangedaan worden, aldus de topman van Prorail.

Naast de extra inspecteurs en extra storingsploegen wordt er nog meer gedaan. Zo krijgen de monteurs ook extra opleiding om de situaties op het spoor nog beter op te lossen. Ook komt er een maatregel dat het spoor pas vrijkomt als 100% zeker is dat er geen storing meer kan ontstaan op dat moment. Daarnaast worden er structurele verbeteringen rondom Schiphol toegepast. Zo wordt het spoor tussen Schiphol en Amsterdam-Zuid verdubbeld om meer treinverkeer mogelijk te maken.