Met een tankpas profiteer je van veel gemak, én door ook nog rekening te houden met de tanktijden kun je daarnaast nog eens genieten van heel veel voordelen. In dit artikel leer jij wanneer het beste moment is aangebroken om te tanken. Tevens krijg je tips mee om te besparen op je brandstof.

De beste momenten om naar het tankstation te gaan

De gasprijs is heel erg afhankelijk van het moment op een dag. Dit blijkt uit onderzoek van ADAC en RWI (in Duitsland). De prijzen fluctueren tussen 6,6 cent en 14 cent. Op een volle tank maken deze paar cent heel veel verschil.

Het schijnt dat zondag een dure dag is om te tanken in Duitsland. Dus als je wilt tanken in Duitsland in de weekenden, probeer dan zoveel mogelijk de zondag te mijden. De hoogste prijzen voor brandstof zijn op de feestdagen. Uit onderzoek van het RWI werd niet duidelijk of dit kwam omdat er echt meer vraag is naar gas.

Uit onderzoek bleek dat aan het eind van de avond tussen 17.00 en 20.00 uur het voordeligst is om te tanken. Dus als je in de avond tijd hebt om te tanken, pak dan je tankpas erbij en bezoek de dichtstbijzijnde tankstation. Volgens ADAC is de benzineprijs het hoogst in de nachturen tussen 23 en 5 uur in de ochtend. Dan kan je beter niet tanken dus.

Andere tips om te besparen op je brandstof

Er zijn allerlei manieren om geld te besparen op de brandstof. Hieronder volgen drie andere methoden om voordeliger uit te komen.

1. Gebruik de Benzine Jip app

De Benzine Jip app laat je de goedkoopste tankstation zien. Je hoeft hiervoor niet alleen meer naar Duitsland of België. Met deze app vind je snel en makkelijk een plek om goedkoop te tanken. Daarnaast kun je de prijzen vergelijken met de echte prijzen, en weet je meteen hoeveel voordeliger je uit bent.

2. Pak een tankstation op de juiste plek

De ligging van een tankstation is van invloed op de prijs van de brandstoffen. Tankstations die verder weg bij de snelweg vandaan liggen hanteren vaak lagere tarieven, dan stations die langs de snelweg gevestigd zijn. De prijs kan in dat geval zo’n 5% tot 10% duurder uitkomen.

3. Pas je snelheid aan

Je kunt ook op een milieuvriendelijke manier voordeliger uitkomen. Wanneer je jouw snelheid aanpast, kun je op je brandstof besparen. Bij een snelheid van 130 kilometer per uur gebruik je zo’n 25% meer brandstof dan wanneer je 100 kilometer per uur rijdt.

Let daarnaast ook op hoe vaak je remt. Remmen en gas geven kost veel brandstof. Rijd rustig zodat je zo zuinig mogelijk rijdt.

Vind de huidige prijzen van brandstof

Wil je weten wat de huidige prijzen zijn van de brandstoffen? Er zijn verschillende websites die duidelijk neerzetten wat de actuele tarieven zijn.