Onlangs onderzocht de website Vliegveldinfo.nl de parkeertarieven van diverse vliegvelden. Er werd gekeken naar 5 Nederlandse, 5 Belgische en 6 Duitse vliegvelden waar veel Nederlanders en Vlamingen gebruik maken. Niet geheel verrassend blijken grote vliegvelden hogere parkeertarieve te hanteren dan kleinere. Toch kun je met deze handige tips zo goedkoop mogelijk parkeren op Schiphol.

Grote prijsverschillen

De prijsverschillen van de parkeertarieven op luchthavens lopen sterk uiteen. Het parkeren op een grote luchthaven zoals Schiphol is veel duurder dan elders. Ook vliegvelden als Brussel, Bremen en Charleroi zijn erg prijzig wanneer het om parkeren gaat. Positieve uitzondering vormen de luchthavens van Eindhoven en Düsseldorf. Hier kun je redelijk goedkoop je auto kwijt.

Schiphol Park en Travel 3

Moet je toch lang parkeren op Schiphol? Dan is het handig om Schiphol Park en Travel 3 te gebruiken. Dit is namelijk de goedkoopste optie. Bovendien word je met een gratis pendelbus naar vliegveld Schiphol vervoerd, wat ook erg handig is. Smart Parking Schiphol biedt een groot aantal voordelen, zoals 24/7 beveiliging. Bovendien ben je goedkoper uit wanneer je vroeg reserveert.

Kort parkeren

Het is verstandig om vantevoren online een parkeerplek te reserveren. Zo weet je zeker dat er een parkeerplek is. Nog goedkoper ben je uit wanneer je alleen passagiers hoeft af te zetten. In dat geval dien je gebruik te maken van ‘Schiphol Short Stop Parking’ of de ‘Schiphol Vistors Parking’. Bij de laatste optie betalen automobilisten als ze langer geparkeerd staan vanaf 15 minuten.