Vanaf volgend jaar moeten er minder storingen op het spoor naar Schiphol zijn, wordt het station misschien uitgebreid. Ook wordt Schiphol airport weer iedere nacht bereikbaar per trein.

Staatssecretaris Wilma Mansveld heeft overleg gehad met Prorail, NS, Schiphol, de gemeente Amsterdam en KLM met als doel om de bereikbaarheid van het vliegveld per openbaar vervoer te verbeteren.

De belangrijkste wijziging is dat vanaf volgend jaar Schiphol weer elke nacht te bereiken is met de trein. Momenteel zijn er een aantal keren per week geen nacht treinen naar Schiphol doordat er aan het spoor wordt gewerkt. De oorzaak hiervan is een treinongeval eerder dit jaar. Mocht er volgend jaar een soort gelijk ongeval gebeuren waardoor het spoor niet bereikbaar is dan zal er een pendeltrein komen die vanaf de Amsterdam Arena naar Schiphol rijdt.

Een ballon verbod op Schiphol

ballon verbodHet aantal storingen in de Schiphol tunnel is ten opzichten van 2012 al verminderd. Opmerkelijk hier aan is dat een ballonverbod hier aan heeft bijgedragen. Als je vanaf Schiphol naar het station loopt kom je onderweg ballon verbod bordjes tegen. Mensen die worden opgehaald worden regelmatig opgewacht met helium ballonnen. In 2013 is het twee keer gebeurd dat een losgeschoten ballon een kortsluiting heeft veroorzaakt en een keer zelfs een rookmelding.

Bron: leidschdagblad.nl/regionaal/metropool/article27087719.ece/Schiphol-moet-per-spoor-beter-bereikbaar-worden