Schiphol is inmiddels de derde luchthaven van Europa. Het moet alleen het Britse Heathrow en het Franse Charles de Gaulle vliegveld voor zich dulden. Het is dan ook niet verrassend dat er rondom het vliegveld ontzettend veel bedrijven gevestigd zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je gratis bij het vliegveld kunt parkeren met de organisatie ParkFlyRent?

Veertig parkeerplekken

Kort geleden vestigde ParkFlyRent zich nabij vliegveld Eindhoven. Na een inschrijving op de website kun je er een parkeerplek verhuren voor geld. Huurder en verhuurden wordenn aan elkaar verbonden. Al eerder verhuurde het bedrijf met groot succes parkeerplekken nabij luchthaven Schiphol. Inmiddels zijn er hier veertig parkeerplekken die in de afgelopen jaren plek hebben geboden aan duizenden auto’s.

Auto verhuren

Sommige parkeerplekken op Schiphol worden verhuurd. Inmiddels ligt dit aantal op ongeveer 70 procent. Je verdient er ongeveer 52 euro mee, terwijl je geniet van een vakantie of op zakenreis bent. Voor het verhuren van auto’s bij vliegveld Schiphol gelden wel een aantal regels. Zo mag je wagen niet ouder zijn dan 8 jaar. Auto’s met nare geurtjes en een kilometerstand van meer dan 200.000 worden geweigerd.

Regels

Misschien ben je nog niet helemaal overtuigd van ParkFly Rent, bijvoorbeeld uit uit angst voor schade. Alle auto’s bij het bedrijf zijn echter verplicht allrisk verzekerd. Ook moeten huurders een borgsom van maar liefst 1000 euro betalen. Het flinke bedrag moet ervoor zorgen dat ze voorzichtiger omgaan met de auto. Maak je daar dus vooral geen zorgen over.