Benieuwd naar wat valet parking is? Het is een heel ontspannen vorm van parkeren, waarbij een professionele chauffeur de auto wegzet en deze parkeert. Bij terugkomst zorgt de chauffeur ervoor dat de auto weer beschikbaar is, het is voldoende om in te stappen en weer weg te rijden. Valet parking vormt onder andere op luchthavens een ontspannen wijze van parkeren, daarnaast kennen we valet parking van luxe clubs en hotels, net als andere bijzondere gelegenheden.

Doorrijden tot aan de deur

Valet parking maakt het mogelijk om helemaal tot aan de deur door te rijden, of op te rijden naar de vertrekhal op een luchthaven. Voor de deur of op een afgesproken locatie is er vervolgens een chauffeur van de valet parking organisatie beschikbaar, die de auto over zal nemen. Het is voldoende om uit te stappen en de eventuele bagage uit de auto te nemen. Door de sleutel over te dragen krijgt de chauffeur de mogelijkheid om de auto weg te zetten en voor het daadwerkelijke parkeren te zorgen. Valet parking bestaat uit verschillende stappen, een professionele chauffeur parkeert de auto en haalt deze bij terugkomst weer op.

Valet parking en een professionele chauffeur

Binnen valet parking bij Schiphol kunt u rekenen op het vervoer van uw auto door een professionele chauffeur, die de auto netjes weg zal zetten op een daarvoor bestemde locatie. Het gaat over het algemeen om een beveiligd terrein of een parkeergarage, afhankelijk van de voorwaarden die u afspreekt. Een parkeergarage verdient doorgaans de voorkeur, omdat de auto dan vrij blijft van regen en andere vormen van neerslag. Valet parking zorgt op die manier niet alleen voor een ontspannen manier van parkeren, het zorgt daarnaast voor een goede bescherming van de auto om een ideale conditie te behouden.

Auto wordt voorgereden

De professionele chauffeur zorgt ervoor dat de auto bij terugkomst weer klaar staat, zodat u er direct in kunt stappen om weg te rijden. Het is daarom van belang om op voorhand aan te geven wanneer u ongeveer zal arriveren en op welk moment u de auto weer nodig heeft. U voorkomt daarmee vervelende wachttijden, zodat u zo soepel mogelijk gebruik kunt maken van valet parking.