De dagen worden korter en het weer koud en guur. Een winterdip loop je zo op. De sleur van een lange winter kun je echter doorbreken door op vakantie te gaan. En dat hoeft helemaal niet zoveel te kosten. Goedkoop op vakantie? Zo vlieg je voor een prikkie!

Soorten goedkope vakanties
Je moet een beetje creatief zijn en soms wat geduld hebben. Ook moet je van verrassingen houden. Maar als je een beetje goed zoekt, vergelijkt en buiten de standaard reizen durft te kijken, dan kun je aardig besparen op een gave vakantie. Belangrijk is dat je zorgt dat je weg kunt en weet waar je heen wilt. Wil je alleen een weekendje weg? Dan ben je natuurlijk minder afhankelijk van vrije dagen.

Last minutes
Het woord zegt het al: je boekt de reis zeer kort voor vertrek. Dus je moet zeker weten dat je weg kunt. Maar heb je die kans: grijp deze dan ook. Veel zonbestemmingen zijn juist in de wintermaanden veel goedkoper want je zit buiten het seizoen. Een nadeel van een last minute is dat je direct een reis moet betalen. Immers: is je vertrek nog langer weg, dan heb je ook langer de tijd om de reissom te voldoen. Toch moet je je hier niet direct door laten weerhouden om een lastminutereis te boeken. Je kunt namelijk overwegen om de reissom met de creditcard te betalen. Met deze vorm van geld lenen heb je nadat je het creditcard overzicht krijgt nog 21 dagen de tijd om te betalen. Of je kunt gespreid betalen. Ee andere optie is geld lenen via een persoonlijke lening. Dan los je maandelijks een klein bedrag af. Zo kun je direct op reis maar betaal je later.

Vakantieveilingen en srprs.me
Via websites met veilingen voor vakanties of hotelovernachtingen, kun je voor een schijntje op reis. Ook daar geldt dat je mogelijk wel vrij snel zult vertrekken, dus check voordat je gaat bieden of je op de aangeboden datum wel weg kunt. Maar als je een leuke reis op de kop tikt, dan ben je meestal veel goedkoper uit dan bij een traditionele boekingssite. Je kunt er ook voor kiezen om een reis te boeken via srprs.me. De naam zegt het misschien al; je kunt je datum doorgeven en zeggen waar je echt niet heen wilt, maar verder kiest het bedrijf jouw reis uit. Hiervoor betaal je per reisthema een bepaald bedrag.

Vroeg boeken
Boek je nu alvast een reis voor de zomer van 2018, dan ben je ook goedkoper uit dan wanneer je een paar maandjes vooraf boekt. Het duurt alleen langer voor je daadwerkelijk op reis kunt. Aan de andere kant heb je op die manier alleen maar langer voorpret. En kun je nog even sparen om de hele reissom bij elkaar te krijgen, want je doet in eerste instantie alleen een aanbetaling.

Goedkoop op vakantie begint bij parkeren
Als je eenmaal een mooie en goedkope reis hebt geboekt, dan moet je nog het vervoer regelen naar Schiphol. Ook daar kun je op besparen. Je kunt natuurlijk voor openbaar vervoer kiezen. Nadeel is dat treinvertragingen je reisschema aardig overhoop kunnen gooien. De auto kan dus een veiligere keuze zijn. En parkeren op Schiphol hoeft tegenwoordig helemaal niet duur te zijn. Zet gewoon alle parkeeropties naast elkaar en kies welke het best past bij jouw situatie! En tegenwoordig kun je zelfs gratis parkeren via ParkFlyRent, daarmee verhuur je je auto vanaf het vliegveld tijdens jouw afwezigheid.