Regelmatig krijgen wij mailtjes van reizigers die vragen hebben rondom het parkeren bij Schiphol.  De meest gestelde vragen en de antwoorden hier op hebben wij op deze pagina gepubliceerd. Staat het antwoord op jou vraag er niet tussen? Stuur dan gerust een mailtje en wij zullen je graag verder helpen.

Tot wanneer kan ik een parkeerplaats reserveren?

Veel mensen vragen zich af tot wanneer ze een parkeerplaats bij een van de aanbieders kunnen reserveren. Dit verschilt echter per aanbieder, hierdoor kunnen we hier geen algemeen antwoord op geven. In de meeste gevallen kun je nog op dezelfde dag een parkeerplek reserveren.

Wat is Schiphol valet parking?

Op de website van veel aanbieders en ook op deze pagina zie je de term Schiphol valet parking terug komen. Valet parking is een service wat oorspronkelijk uit Amerika komt, maar inmiddels al erg ingeburgerd is in Nederland. Bij valet parking Schiphol rij je zelf naar de luchthaven, waar een chauffeur de auto van je overneemt.  Deze chauffeur zorgt er voor dat je auto netjes geparkeerd wordt. Kijk voor meer informatie op de Valet parking pagina.

Is het reizen met het openbaar vervoer niet voordeliger?

Op deze vraag verschilt het antwoord per persoon, als je met meerdere personen naar Schiphol moet is het openbaar vervoer al gauw de duurste optie. Woon je ver vanaf Schiphol Airport dan is het openbaar vervoer ook vaak de duurste optie. Ook is het niet altijd verstandig om met het openbaar vervoer te reizen door de vele trein storingen rondom Schiphol.  Wij raden mensen dus om twee redenen aan om met het eigen vervoer naar Schiphol te komen. Dit zijn de kosten en het voorkomen van vertraging.

Wat is de goedkoopste aanbieder?

Dit verschilt per dag, al klinkt het raar. Het kan zijn dat de ene parkeeraanbieder goedkoper is bij 5 dagen en een ander bedrijf weer bij 7 dagen. Daarom raden wij je aan om in het overzicht te kijken, zo vindt je duidelijk en snel de meest voordelige aanbieder voor het aantal dagen dat je wilt parkeren.

Wat is Smart Parking Schiphol?

Dit is de parkeerservice van Schiphol zelf. Deze optie is duurder, maar maakt mogelijk dat je dichtbij Schiphol zit. Wanneer je liever wat meer uitgeeft is dit een goede optie.

Wat houdt Park, Sleep en Fly in?

Een service die erg handig is voor als je bijvoorbeeld ver moet reizen naar Schiphol. Je kunt hier dan handig een dag van te voren overnachten en de volgende dag zo naar Schiphol. Een ander groot voordeel is dat je ook hier de auto kunt parkeren. Zo hoef je niet op zoek naar een parkeeraanbieder.

Is de shuttlebus bij de taxi inbegrepen?

Uiteraard, bij alle parkeeraanbieders die wij vermelden is de shuttlebus bij de taxi inbegrepen.

Ik wil een dagje langer blijven, is dat een probleem?

Dit is vrijwel nooit een probleem, het beste kunt u dan contact opnemen met de parkeeraanbieder weer u gereserveerd heeft.

Ik wil parkeren op de zaak, is dit mogelijk?

Ook dit is mogelijk bij alle parkeeraanbieders, u kunt gewoon netjes een factuur krijgen.

Kan ik annuleren?

Uiteraard kunt u annuleren, afhankelijk van de parkeeraanbieder is het alleen hoeveel uur u van te voren u dit moet doen.

Overzicht van alle parkeerdiensten

Parkeren Utrecht

Parkeren Den Haag

Parkeren Amsterdam Arena

Parkeren Amsterdam Noord

Parkeren Amsterdam Centraal

Parkeren Amsterdam Zuid

Parkeren Amsterdam Oost

Parkeren Amsterdam West

Valet parking

Zelf naar Schiphol rijden naar de juiste vertrekhal en vervolgens gebruik maken van Schiphol valet parking.

Shuttle parking

Altijd een parkeerplaats in de buurt van Schiphol. Parkeer de auto en laat je vervoeren naar de juiste vertrekhal met de shuttle service.

Park, Sleep & Fly

Parkeren, slapen en vliegen daar staat Schiphol park, sleep & fly voor. Ideal voor als je ver moet reizen of vroeg in de morgen moet vliegen.